- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 20 September 2017
Bouillon blokjes
Neem 1 kilo groenten
Neem de basis groenten voor de blokjes
Prei
Ui
Knoflook
Wortel
Knolselderij en blad
Peterselie
Maggiblad
1 aardappel voor de binding
Dan …
Tijm ,laurierblad ,salie,
1 el olijfolie
Ik heb restjes bloemkool en broccoli erbij genomen ..
100 gr zout
Het kan minder natuurlijk omdat deze in de diepvries worden bewaard.
Maar bij minder als 100 gr moet je met blokje bij 1 liter soep extra zout aan toevoegen ..,
Dus ook hier weer ..moet iedereen zijn eigen zout aandeel bepalen..
je kunt natuurlijk alle restjes verse groenten aan toevoegen
Was en snijd de groenten in stukjes …
Kook ze in weinig water
bijtgaar.
Haal de groenten uit de pan en laat ze even in een vergiet uitlekken ..,
Pureer de groenten in de keukenmachine…
Verwarm 1 el olijfolie in een grote koekenpan en doe de groenten puree daarin ,
Laat ze even licht bakken maar niet aanbakken en blijf roeren
Het vocht verdampt op deze manier.
Doe nu het zout erbij en 1 platte el komijn blijf erbij staan en blijf roeren..
Als het zout in opgelost vul je de puree in een platte schaal
Laat het afkoelen..
Snijd van bakpapier vierkantjes van de grote van de bouillon blokjes zoals je die wilt hebben…
Zet de groentepuree nu voor een aantal uren of overnacht in de vriezer..,
Laat het 10 minuten op de aanrecht staan en snijd mooie
Blokjes..en zet deze op het velletje papier..
Neem een hoog bakje en zet de bouillon blokjes erin, op iedere laag doe je een vel papier…
Sluit het bakje met de blokjes en zet het in de vriezer..
Je kunt iedere keer als je wat nodig hebt wat pakken..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.