- Preparation time
- 70 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 14 February 2016
Volkoren Broodjes gevuld met gehakt…
300gram volkorenmeel
200 gram tarwebloem..
1/2 klontje gist
1 el ghee
1 grote tl zout
1 tl honing
350 ml lauw water…
Verroer in het water de honing en de gist…
Meng het meel goed door elkaar…
Voeg het zout aan toe en roer dit door het water…
Kneed de deeg met de machine en voeg tussen door de ghee aan toe
Kneed de deeg totaal 14 minuten..
Is de deeg wat plakkerig voeg wat extra meel aan toe..
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Maak van….
200 gram kalfsgehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 chili peper
3 el paneermeel
1 ei
Zout, peper,kurkuma,gemberpoeder, paprikapoeder,komijn ( 1 tl van ieder)
Peterselie en tijm een smeeuig mengsel
Doe eerst de ui,knoflook in de keukenmachine fijn hakken
Voeg de rest aan toe …
Maak lang worstjes ervan en laat die even in de koelkast rusten…
Kneed lichtjes de deeg nog eens door en maak kleine bolletjes..
Druk deze plat in je hand en leg de worstjes erin..
Draai de deeg eromheen en plaats de broodjes op de bakplaat
Laat de broodjes 10 minuten rijzen
Bestrijk ze met los geklopt ei..
Bak de broodjes 20 minuten ..op 250 graden in de voorverwarmde oven..
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 1.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.