- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
500 gram meel
250 ml melk
1 el droge gist (7 gram)
1 tl suiker
2 tl zout
1 ei
3 el olie
Voor de gehaktvulling:
150 gram rundergehakt
1 scheut zonnebloemolie
1 kleine ui
1 groene peper
1 tomaat
1 el tomatenpuree
1 flinke hand platte peterselie
Zout, peper en rode pepervlokken
Warm de melk op in de magnetron tot het lauwwarm is en voeg de gist aan de melk toe zodat hij even ‘tot leven’ kan komen. Meng het meel, de suiker en het zout met elkaar. Voeg het gistmengsel, ei en olie toe en kneed het tot het een soepel deeg wordt.
Het is eerst erg plakkerig maar door te blijven kneden word het vanzelf minder plakkerig. Het moet een mooi soepel deeg worden: Als het erg droog blijft, voeg dan melk toe. Is het deeg erg nat, voeg dan wat meel toe.
Leg het in een met olie ingevette kom en laat het afgedekt rijzen ongeveer 1.5 uur.
Maak in tussen de vulling. Voor het gehaktmengsel snij je de ui, groene peper en peterselie fijn. Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Alles, inclusief de kruiden, olie en tomatenpuree, mengen met het gehakt. Het moet een redelijk glad/smeerbaar mengsel worden omdat het op de pides dun uitgesmeerd wordt. Voeg eventueel nog wat olie toe als dit nodig is.
Als het deeg mooi gerezen is, verwarm je de oven voor op 220 graden met de bakblik erin zodat die ook goed warm wordt. Kneed het gerezen deeg even door en verdeel het in 10 bolletjes ter grootte van een grote mandarijn.
Bestrooi je werkblad met wat meel en rol een bolletje deeg eerst in de lengte en daarna in de breedte uit tot een langwerpig stuk.
Het deeg moet echt dun zijn: het deeg is fijn om mee te werken dus dat zou niet heel moeilijk moeten zijn. Besmeer de pides in de lengte heel dun met het gehaktmengsel met de bolle kant van een lepel en vouw de randjes naar binnen zodat je een soort bootvorm krijgt. Leg ze op bakpapier. Leg het bakpapier vervolgens op de hete bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Let goed op de randjes, als deze lichtbruin verkleuren zijn ze gaar. Niet te lang erin laten want dan worden ze erg hard. Werk zo al het deeg af.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.