- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 1 June 2017
Gevulde groentes…
400 gram kalfsgehakt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
2 el tomatenpuree
1 liter gekruide homemade tomatensaus
1 aubergine..
1 courgette
2 grote tomaten
2 paprika groen
2 paprika rood
3 kopjes basmatirijst
Zout,paprikapoeder,gemberpoeder,komijn,chilipoeder…
Water
Olijfoli
1 bosje basilicum..
Extra 1/2 liter tomatensaus…
Was en snijd de courgette en de aubergine in grote stukken en haal voorzichtig het vruchtvlees eruit..(.bewaar dit)je houd ringen van4 cm ongeveer over ..ik had drie uit een courgette en aubergine ..
Snijd de bovenkant van de tomaten en de paprika’s eraf ( zie foto)
Verwijder de zaadjes…
Hak het vruchtvlees fijn…
Bak het gehakt in olijfolie..
Doe de gesnipperde ui en de geperste knoflook erbij…
Bak het op een matig vuur…
Doe tomatenpuree erbij en de kruiden…
Daarna het vruchtvlees …
Vul het geheel op met 1 liter tomatensaus en 1 kop water…
Breng het op smaak met de specerijen en de fijngehakte basillicum..
Was de rijst en kook die met het gehaktmengsel gaar…
Giet de tomatensaus in een vuurvaste schaal….en zet de groenten erin…
Vul de groenten met het rijst/ gehakt mengsel ….
Je houd rijst over……die je erbij serveert …
Dek de schotel af met bakpapier en doe folie overheen…
Plaats het gerecht in de voorverwarmde oven laat het verder garen ..
Ongeveer 45 minuten bij 200 graden..
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.