- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
700 gram bloem
50 ml zonnebloemolie
2 tl zout
2 volle lepels gist
Lauwe melk voor het kneden
oregano
Vulling:
1 kipfilet
1 kleine ui
1 kleine paprika
Halve courgette
Zout, peper, kurkuma en gember
Vulling:
250 gram gehakt
Doperwten
1 kleine ui
1 kleine paprika
Zout, peper, kurkuma, gember en komijn
Meng alles voor het deeg samen en als laatste de olie. Daarna kneed je alles goed door met de melk. Kneed het deeg 10 minuten goed door. Het door word dan soepel en luchtig. Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen, de volume zal dan verdubbelen.
Tijdens het rijzen kan je de vullingen maken voor de broodjes.
Kruid het vlees en snijd alle groenten klein. Bak dit alles in een koekenpan. Laat dit vervolgens uitlekken zodat het deeg later niet doorweekt word. Laat de vulling afkoelen voordat je ze in de broodjes doet.
Zodra het deeg gerezen is verdeel je het in kleine balletjes ter grote van een pingpong balletje.
Rol het deegballetje dun uit en leg aan de ene kant de vulling en maak aan de andere kant met een mesje sneetjes. Trek het gedeelte waar je in hebt gesneden over de vulling heen. Druk het goed aan zodat alles goed bedekt is en niet meer los kan laten. Je kan het ook aandrukken met een vork.
Als je dit hebt gedaan dan buig je de broodjes tot een maan vorm. Besmeer de broodjes met een geklutst ei en bestrooi ze met oregano.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 190 graden tot ze goudbruin zijn.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.