- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 4 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 5 March 2018
250 gr bloem
1/2 zakje gedroogde gist
20 gr suiker
1 ei
1 eigeel
60 ml lauwwarme melk
1/2 tl zout
50 gr ghee of roomboter gesmolten en afgekoeld
Doe alle ingrediënten in de kneed kom ..
Kneed een mooie gladde deeg…
Let wel, soms moet er wat meer bloem erbij dit ivm met de kwaliteit en consistents ervan …
Kneed 10 minuten tot de deeg van de kom los komt…
Laat de deeg 1 uur rijzen op een warme plaats..
Begin met de crème
200ml melk
2 el custard
25 gr suiker ( wie meer wil kan meer nemen )
25 gr roomboter ( kan ook zonder)
2 el honing bv lindebloesem
1 pakje pectine
1 pakje slagroom
Roer de pectine in 3 el melk en laat het even staan..
Neem 50 ml van de melk en wat van de suiker en verroer dit met de custard..
Breng de rest van de melk aan de kook…
zet het vuur zacht.. en voeg het custard mengsel aan toe,
kook de vanille pudding en blijf roeren …
Doe de roomboter en de honing erbij.. en op laatst roer je de pectine doorheen …
neem de pan van het vuur en giet de pudding in een kom…
Laat het afkoelen
Blijf af en toe roeren zodat de crème niet te stijf wordt…
Klop de slagroom stijf en zet deze koud…
Is de pudding afgekoeld zet je deze in de koelkast , maar blijf af en toe roeren..
Doe 1 el roomboter of ghee met 1 el suiker in een pannetje verhitten en bak de amandelschijfjes licht bruin ..
Haal nu de deeg uit de kom en kneed deze nog eens goed door op de werkplank..
Maak en rol en snijd gelijk grote stukken .. ik had 5 bollen …van ongeveer 90 gram …
Vorm de bolletjes mooi rond …
Doe bloem op een bord en leg daar de bollen erop… druk ze met je hand iets plat..
dek ze af met een theedoek en laat ze nog eens 15 minuten rijzen op een warme plaats..
Verhit in middels langzaam het olie… zet het vuur op een lagere stand..
Haal nu je crème uit de koelkast en meng de slagroom doorheen..
Vul deze in de spuitzak ..
haal het doek van de gerezen bolletjes en zet ze voor 7 minuten in de koelkast zodat ze een mooie huid krijgen…
Doe de bollen met de gerezen kant in de olie ( de onderkant na boven) zo dat deze ook mooi kan rijzen tijdens het bakken ..
Doe meteen de deksel op de pan ..
Bak de berlijnse bollen 2 minuten op iedere kant maar wel met de deksel op de pan..
Laat de bollen afkoelen en bestrijk deze met een glazuur van poedersuiker en water en verdeel de amandelschijfjes overheen…
Snijd ze dan door midden en spuit de crème op de ene helft en zet de andere helft met topping erop…
Genieten maar …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.