Gevulde artisjokken harten

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
3 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Gevulde artisjokken harten

7 artisjokken harten (diepvries)

250 gr kalfsgekakt..

1 kleine ui..

2 teentjes knoflook ..

1 tl tas al hanout..

Zeezout..

1 el homemade paprika ajvar..

Chilivlokken  .,

Peterselie en koriander ..

1 ei..

1/2 sneetje brood geweekt en uitgeknepen in lauw water..

 

Doe eerst de ui en de knoflook fijn hakken in de keuken machine..

Doe daarna het gehakt en de rest erbij..

Hak alles heel fijn tot een smeuïge massa..

Maak 7 bolletjes ervan en zet deze in de koeling…

Bak de gehakt balletjes matig vuur..

 

Breng 1,5 liter water aan de kook..

Doe ruim zout bij het water ..

Doe nu de sap van 1/2 citroen erbij en 1 tl suiker…

Doe de artisjokken erbij en kook deze bijtgaar ..(25/30 min)

5 grote champignon in plakjes gesneden ..

2 el bloem

1/2 liter homemade kruidenbouillon ..

200 ml melk..

Zeezout , peper ..

Bieslook ..

Olijfolie ..

Bak de champignon in olijfolie licht aan

( ze mogen niet bruin worden)

Maak een papje van het bloem , melk , bouillon,zout en peper ..

Doe het bij de champignons en laat het roerend opkoken ..,

Voeg op laatst gehakte bieslook aan toe..

Leg de artisjokken harten op een groot bord ..

Zet in ieder artijokhartje een gehaktbal

En verdeel de champignonsaus overheen

Strooi op laatst wat bieslook overheen..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 1.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!