- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 16 March 2020
7 artisjokken harten (diepvries)
250 gr kalfsgekakt..
1 kleine ui..
2 teentjes knoflook ..
1 tl tas al hanout..
Zeezout..
1 el homemade paprika ajvar..
Chilivlokken .,
Peterselie en koriander ..
1 ei..
1/2 sneetje brood geweekt en uitgeknepen in lauw water..
Doe eerst de ui en de knoflook fijn hakken in de keuken machine..
Doe daarna het gehakt en de rest erbij..
Hak alles heel fijn tot een smeuïge massa..
Maak 7 bolletjes ervan en zet deze in de koeling…
Bak de gehakt balletjes matig vuur..
Breng 1,5 liter water aan de kook..
Doe ruim zout bij het water ..
Doe nu de sap van 1/2 citroen erbij en 1 tl suiker…
Doe de artisjokken erbij en kook deze bijtgaar ..(25/30 min)
5 grote champignon in plakjes gesneden ..
2 el bloem
1/2 liter homemade kruidenbouillon ..
200 ml melk..
Zeezout , peper ..
Bieslook ..
Olijfolie ..
Bak de champignon in olijfolie licht aan
( ze mogen niet bruin worden)
Maak een papje van het bloem , melk , bouillon,zout en peper ..
Doe het bij de champignons en laat het roerend opkoken ..,
Voeg op laatst gehakte bieslook aan toe..
Leg de artisjokken harten op een groot bord ..
Zet in ieder artijokhartje een gehaktbal
En verdeel de champignonsaus overheen
Strooi op laatst wat bieslook overheen..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.