- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 8 March 2017
Svp…
Gevulde aubergine…
Voor 2 pers..
1 grote aubergine…
120 gram fijn gesneden kalfsvlees
4 el geraspte oude kaas
1 ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gehakt
Paprikapoeder
1 tl chilipaste
Zeezout
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1/2 bosje gehakte koriander
1 tl komijn
Olijfolie
Voor de tomatensaus..
1/2 ui fijngesneden
1 teentje knoflook geperst
Olijfolie
3 el tomatenpuree
3 el tomatensaus
200 ml water/bouillon
Zout
Peper
Paprikapoeder
Tijm…
Spoel de aubergine af onder de kraan en snijd ze in de lengde door midden…
Druppel wat olijfolie overheen en zet ze in een vuurvaste schaal in de oven tot het vruchtvlees zacht is..
Bak inmiddels het fijn gesneden vlees aan in olijfolie en doe de knoflook en ui erbij…
Breng het op smaak met de specerijen en de koriander..
Lepel het zachte vruchtvlees van de aubergine voor de helft uit..
Snijd het klein en doe het bij het vlees…
Doe het vleesmengsel in een kom ….
In de zelfde pan fruit je ui en knoflook aan en doe daarna 3 el tomatenpuree en 3 el homemade tomatensaus ( of gewoon gepelde tomaat in stukjes)
Vul het op met 200 ml water of bouillon en breng het verder op smaak met zout,peper,paprikapoeder en wat tijm …
Laat het even opkoken en vul de saus in een vuurvaste schaal..
Zet de gevulde aubergine in de saus en doe dan de kaas eroverheen…
Laat het verder garen in de oven op 200 graden ongeveer 15 minuten…
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.