- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 18 November 2019
Voor de deeg;
500 gram speltbloem..
2 el olijfolie..
230 ml water..
100 ml youghury..
1 tl suiker..
7 gram instant gist..
2 tl zout..( wie wil kan meer nemen )
Doe alles in de kom van de kneedmachine..
Kneed de deeg 7 minuten ..
De deeg blijft plakkerig en dit hoort zo..
Doe nu wat meel overheen en dek de deeg af..
Laat deze 50 minuten rijzen .,
Maak van de deeg 5 stukken en roll mooie Bollen ..gebruik hiervoor wat olijfolie om je handen in te vetten.. dit is makkelijker om mooie bollen te vormen en de deeg plakt minder..
Druk nu de deeg plat..
Voor de vulling;
Neem het vlees van 1 gekookt kip (kleine)..
1 ui ..
2 teentjes knoflook ..
1 stuk gember (3 cm)..
1 rode paprika..
1 groene paprika..
1 bosje peterselie ..
1 tl chili vlokken..
1 el kurkuma poeder..
1 el korianderzaad heel..
1/2 tl karwijzaad heel..
Zout..
Kook het kip en haal het vlees van de botten..( je kunt er specerijen aan toevoegen maar us niet noodzakelijk .)
Doe het vlees met de groentes en kruiden in een mixer en maak alles fijn..
Doe nu ongeveer 4 grote eetlepels vulling op de plat gemaakte deeg..
Sluit de bol deeg zodat de vulling goed bedekt is..
Doe meel op de werkplaats en druk de gevulde bollen voorzichtig plat ..
Ter groten van de pan waar je het panbrood wil bakken ..
Bij het plat drukken gebruik he ook weer wat olijfolie..
Zet de pan op de oven zonder vet…
Bak het brood ongeveer 10 minuten op iedere kant..
draai het daarbij vaker om…
Serveer daarbij de yoghurt dille saus ..
200 ml yoghurt ..Griekse ..
2 teentjes knoflook geperst..
2 eetlepel verse gesneden dille..
Zout..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.