Gevuld brood

Preparation time
45 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Gevuld brood

Voor de deeg

 

550 gr meel

10 gr gist

1/2 tl suiker

1tl zout

200ml water

50 ml melk

Verroer de gist in het water/ melk mengsel met de suiker en voeg het meel aan toe

Kneed 10 minuten met de machine…

Zo nodig meer meel aan toevoegen …

Laat de deeg 30 minuten rijzen ..

 

Voor de vulling

1 grote ui fijn gesneden

2 t knoflook fijn gehakt

Stukje verse gember fijn gehakt

1 hete pepertje fijn gehakt

1/2 rode en groene paprika fijn gesneden

Gekookte kleingesneden aardappeltjes gekruid met paprika en tijm

Zout

Komijn

Sap van 1/2 citroen

1/2 tl gedroogde munt

Peterselie

Bak eerst de ui, knoflook, gember en hete peper in wat olijfolie aan

Voeg de rest aantoe en laat alles zacht bakken

Laat het afkoelen

 

Deel de deeg in vieren.

Vorm bolletjes en rol deze  iets uit .

Doe een

Paar lepelvan de vulling erop en maak daar weer en bol ervan..

Druk de bol zachtjes uit tot een mooi rond broodje…

Bak het brood 20 minuten op 220 graden en vet het na het bakken in met wat olijfolie ..

Je kunt het brood ook groter uitrollen met de deegrol en in de koekenpan bakken…

Beide lekker..maar mijn voorkeur gaat uit naar de oven gebakken brood..

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!