Gegrilde lamsbout

Preparation time
20 mins
Cooking time
180 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Gegrilde lamsbout

Gegrilde lamsbout …

Spoel de bout af onder de kraan en verwijder restjes van de inkt…
Dip het vlees droog met keukenrol papier..
Kerf de bout in …
Maak een mengsel van…
Roomboter/ghee
Zout
Peper uit de molen
Komijn
Geperste knoflook
Gemalen kadermom…en klein beetje paprikapoeder…
Marineer het vlees ermee…laat dit minimaal 1/2 uur rusten…
Plaats het vlees in voorverwarmde oven 150 graden ..dek het af met bakpapier en daarover a.folie…
Laat dit  1 uur langzaam garen …..
Daarna zet je vuur op 200 graden weer voor 45 minuten …
Daarna zet je vuur terug op 150 graden tot kort voor je opdient…
Haal de folie en bakpapier eraf en zet de oven op 200 graden…tot er een bruin korstje ontstaat…
Sprenkel wat van het vleesvocht op de bakplaat overheen….
Ik gebruik geen hete lucht dus er kan een andere temperatuur nodig zijn met hete lucht
Zelf doe ik het vlees soms 3/4 uur van te voren op laag vuur in de oven…voordeel van deze manier van garen is dat het vlees heet sappig en zacht wordt…
De groenten erbij zijn apart gegaard in olijfolie….
Uien,
Venkel
Paprika
Kastanjechampignons .
Zout en peper ….de smaak van de groente smaken echt puur…
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!