- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 20 June 2015
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN BODEM
- 200 gram
- kandijkoeken (Bastogne)
- 60 gram
- gesmolten boter + een beetje extra voor de springvorm
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN CHEESECAKE TOPPING
- 100 gram
- Suiker
- 2 stuks
- eierdooier
- 2 Eetlepel
- maizena
- 200 gram
- creme fraiche
- 500 gram
- mascarpone
- 1 stuks
- INGREDIËNTEN GANACHE
- 250 mililiter
- slagroom (ongeslagen)
- 200 gram
- pure chocolade in stukjes (55% cacao)
De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen).
Click to rate this post!
[Total: 15 Average: 2.9]
- Beboter een springvorm (22cm) en bedek met een ruime cirkel bakpapier, zodat er nog een opstaande rand papier is.
- Verkruimel de koekjes en meng de gesmolten boter er doorheen. Doe in de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel en maak glad. Laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 10-15 min.
- Meng de suiker met de eierdooiers en de maizena. Voeg daarna de creme fraiche en mascarpone toe. Maak tot 1 geheel en giet bovenop de koekjes bodem.
- Bak voor 40 minuten in het midden van de oven op 190C. Wanneer de cheesecake klaar is dan is hij nog wat wobbelig. Als het nog te vloeibaar is dan moet hij nog iets langer bakken. Het kan zijn dat de cheesecake iets op puft, maar dat maakt niet uit. Bij het afkoelen zakt dit weer in.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake met de deur op een kier afkoelen. Als de cake te snel afkoelt kunnen er scheuren ontstaan.
- Verwarm de slagroom in een pannetje op een laag vuur. Wanneer het tegen de kook aan zit doe je de stukjes chocolade er door en zet het vuur uit. Roer goed door, totdat alle chocolade is gesmolten en alles goed vermengt is. Laat afkoelen, maar zorg ervoor dat het vloeibaar blijft.
- Giet de afgekoelde ganache op de volledig afgekoelde cheesecake en laat in de springvorm een paar uur of een nacht opstijven in de koelkast.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.