- Preparation time
- 180 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 9 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 4 August 2015
Voor dit heerlijke Frans landbrood heb je nodig..
Voordeeg ; 150 gram tarwemeel
50. Gram speltmeel
2 gram droge gist
250 gram water (kamertemperatuur)
Roer hier een deeg van….met de machine 4 minuten. Doe wat olijfolie in een schaal en leeg de deeg erin . Doe nu folie eroverheen en zet de deeg op een warme plaats…ik heb deze voordeeg 6 1/2 uur laten rijzen..
250 gram tarwemeel
50 gram speltmeel
3 gram droge gist
Zout na smaak
1 tl mout
230 ml water..
Neem de voordeeg en meng deze met de boven staande ingrediënten. Kneed de deeg 7 minuten Daarna 30 minuten laten rijzen.. Vouw de deeg zodat de lucht eruit gaat ( niet kneden)en laat hem weer 30 minuten rijzen. Doe wat meel op je werkplank en stort de deeg erop.. Vorm een brood zonder kneden en plaats deze in een mandje om te rijzen.
deze keer 50 minuten … Zet de oven op 250 graden en leg de pizzasteen erin.. Als het brood gerezen is stort je het voorzichtig op een met bakpapier voorziene pizza blik.. kerf het brood in met een scherp mesje en spuit je water overheen… Plaats het brood nu op de pizzasteen
Spuit ruim water in de oven.
Bak het brood 35 minuten waarvan de eerste 15 minuten op 220 graden en daarna afbakken op 200 graad.. Dit brood smaakt gewoon heerlijk.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.