Frans landbrood…

Preparation time
180 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
9 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Frans  landbrood…

Voor dit heerlijke Frans landbrood heb je nodig..

Voordeeg ; 150 gram tarwemeel

50. Gram speltmeel

  2 gram droge gist

250 gram water (kamertemperatuur)

Roer hier een deeg van….met de machine 4 minuten. Doe wat olijfolie in een schaal en leeg de deeg erin . Doe nu folie eroverheen en zet de deeg op een warme plaats…ik heb deze voordeeg 6 1/2 uur laten rijzen..

 

250 gram tarwemeel

50 gram speltmeel

3 gram droge gist

Zout na smaak

1 tl mout

230 ml water..

Neem de voordeeg en meng deze met de boven staande ingrediënten. Kneed de deeg 7 minuten Daarna  30 minuten laten rijzen.. Vouw de deeg zodat de lucht eruit gaat ( niet kneden)en laat hem weer 30 minuten rijzen. Doe wat meel op je werkplank en stort de deeg erop.. Vorm een brood zonder kneden en plaats deze in een mandje om te rijzen.

deze keer 50 minuten … Zet de oven op 250 graden en leg de pizzasteen erin.. Als het brood gerezen is stort je het voorzichtig op een met bakpapier voorziene pizza blik.. kerf het brood in met een scherp mesje en spuit je water overheen… Plaats het brood nu op de pizzasteen

Spuit ruim water in de oven.

Bak het brood 35 minuten waarvan de eerste 15 minuten op 220 graden en daarna afbakken op 200 graad.. Dit brood smaakt gewoon heerlijk.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!