- Preparation time
- 131 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 December 2018
300gr fijn griesmeel..
200 gr speltbloem..
7 gr gedroogde gist..
100 ml olijfolie..
200 ml lauw water..
160 ml lauwe melk..
Zeezout..
Maak van deze ingrediënten een deeg en kneed 12 minuten..
De deeg zal vochtig en smeuïg zijn dit door het olie ..neem wel een goede olijfolie..
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Leg bakpapier op de bakplaat en besprenkel het met rijkelijk olijfolie…
Leg de deeg erop en druk met je handen zachtjes de deeg uit elkaar tot een platte lap deeg ..
Laat deze weer 1 uur rijzen onder een doek..
Verwarm de oven op 240 graden..
Sprenkel nu over de gerezen focaccia weer rijkelijk olie..
Maak met je vingers gaatjes in de deeg..
Doe wat zeezout overheen..
Giet langs de randen 150 ml lauw water…dit zorgt voor een krokante korst..
Bak het brood 30/35 minuten zonder hete lucht..
Het is niet veel hoger da 1 cm , maar vol smaak..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.