- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 3 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 16 November 2017
450 gr bloem
1 el droge gist
200 ml melk ( ik heb melkkefir genomen)
3 el suiker ( wie wil kan meer nemen)
1/4 tl zout
2 eieren
125 gr zacht roomboter
Poedersuiker
Extra bloem
Olie voor het uitbakken
Roer de gist in de melk en voeg de suiker aan toe…
Laat dit even rusten tot de gist is opgelost …
Voeg de eieren het zout en het bloem aan toe…
Vermeng het met de melk en kneed de deeg 7 minuten…
Laat de deeg 5 minuten rusten
En voeg nu de zachte roomboter aan toe…
Kneed de deeg 3 minuten tot de boter goed is verwerkt…
Doe wat bloem op je handen en kneed de deeg lichtjes door ..
Rol de deeg uit op de werkplank
en steek met een vorm rondjes uit… en met een heel klein rond
Vormpje maak een gaatje in het midden van de donut…
Leg bakpapier op een bakblik en
zeef wat bloem erop..
Leg de donuts erop …
Doe folie en een theedoek overheen en laat de donuts of berlijnse bollen 1 uur rijzen..
Verhit het olie en zet de oven op een lagere stand..
Bak de donuts op iedere kant 1 minut met de deksel op de pan..aan beide kanten..
begin met de gerezen kant van de donut eerst in het olie..)
Neem daarna de deksel
van de pan en bak de donuts verder..
Maak een glazuur van de poedersuiker met wat water en bestrijk donuts ermee..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.