- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
2 Granny Smith appels
2 Pink lady
4 tl bruine suiker
1 tl Kaneel
½ tl Nootmuskaat
½ tl Piment of Jamaicaanse peper
2 tl zoute boter
Olie
1 pak bladerdeeg
Pel de appels en hak de appel in grove stukken. Die de stukken in een pan en voeg suiker, specerijen en boter toe. Bak op matig vuur voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen.
Leg de vellen bladerdeeg op het aanrecht en schep er een aantal eetlepels appel mengsel aan de ene kant van het vel. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water voordat je ze dicht vouwt. Sla het vel bladerdeeg dicht en druk de raden goed samen met een vork.
Doe de hapjes 15 minuten in de oven.
Verwarm een dun laagje olie voor op 180 graden. Leg de appeltaartjes 1 voor 1 in de olie en daar ze tussen door even op totdat ze goud bruin zijn.
Als de appeltaartjes klaar zijn kan je ze laten druppelen op keukenpapier
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.