- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 1 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 3 July 2016
Dadelkoekjes
Koekjes met dadelpasta gevuld
Nodig:
500 gr bloem
200 gr zachte roomboter
100 gr suiker
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels oranjebloesemwater
2 eieren
Voor de vulling:
500 gram pasta
1 theelepel kaneel (ik gebruik 1 eetlepel)
1 eetlepel oranjebloesemwater
Deeg maken :
In grote kom de boter-bloemwater-suiker-vanillesuiker-eieren
Kneden met de hand tot alles soepel is
In een andere kom bloem zeven -bakpoeder-zout en dan lepel voor lepel toevoegen aan andere deeg tot een soepele massa
In 2 stukken verdelen plat drukken en 30 min laten rusten in koeling
Intussen de dadelpasta maken met kaneel en bloemwater
Handen steeds met olie nat maken………..
Voor de ronde koekjes 4 á 5 gr balletjes maken
Voor de lange koekjes 8 á 9 gr reepjes maken
Vorm steeds met bloem bestuiven om t plakken tegen te gaan
Deeg uitrollen en in stukjes snijden,dadelvulling erin en in de koekvorm aandrukken.
Koekjes uit de vorm op de bakplaat met bakpapier leggen
In de oven van 175 á 180 gr (heteluchtoven) voor 15 tot 20 min
Ze mogen niet te bruin kleuren
Op rooster even laten afkoelen en en dan met poedersuiker bestrooien en op schaal leggen
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.