- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 16 October 2017

Croissantjes
550 gr bloem
1 platte el droge gist
1 tl zout
1 tl suiker
2 el olie
2 el karnemelk
1 hele ei +1eigeel
250 ml lauwwarme melk
Extra
5el roomboter
1 eigeel en roomboter
Poedersuiker en de sap van 1 citroen
Verroer de gist, suiker en het zout met de bloem .
Voeg het olie,de karnemelk en de eieren aan de melk toe en toer het om..
Voeg nu het bloemmengsel bij de melk en kneed een heel zachte deeg….
Met de machine echt 10 minuten laten kneden tot de deeg van de bodem van de kneedkom los laat en deze schoon is…
De deeg is iets plakkerig en dat is goed zo…
Laat de deeg 10 minuten rusten…
Strooi wat bloem op de werkplank…
Draai de deeg daar doorheen en maak een rol…
Snijd uit deze rol 6 gelijk grote stukken …
Vorm uit deze bolletjes …
Rol iedere bol tot een gelijkgrote ronde lap deeg ( je kunt een platte bord nemen als maat)
Gebruik alleen meel voor het uitrollen en svp geen meel onder kneden..
Bestrijk nu iedere lap deeg ( behalve de laatste,die dient als deksel)met 1 el zachte roomboter..
Stapel alles op elkaar en druk met je handen dat stapeltje iets plat …
Ga nu met de deegrol uitrollen.
De stapel zal ongeveer 1/2 cm dik worden…
Snijd nu 12 punten uit ,snijd bij het brede gedeelde van de punt
in het midden iets in en rol deze op tot een croissant .
Plaats de croissantjes op bakpapier op de bakblik ..
Laat voldoende ruimte tussen de croissants..want ze rijzen echt enorm…
Bedek ze met folie en een theedoek.
Laat de croissantjes 1 uur op een warme plaats rijzen.
Intussen smelt je 3 el roomboter of ghee..
Deze laat je iets afkoelen en daar roer je een eidooier doorheen…
Bestrijk de croissantjes ermee en bak deze in de voorverwarmde oven op 200 graden zonder hete lucht…
baktijd 20 /25 minuten
Bestrijk ze nog warm met de
poedersuiker glazuur …
Daarvoor heb je alleen poedersuiker en de sap van 1 citroen nodig…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.