- Preparation time
- 100 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 27 April 2019
550 gr bloem
1tl zout
2volle el yoghurt 10%
1 eigeel + 1 hele ei
250 ml melk lauw warm
100gr suiker (wie wil kan meer nemen)
20 gr verse gist
Roomboter om de deegplakken in te vetten..
1 losgeklopt ei ..
1 el gesmolten roomboter..
Dit vermengen om de croissantjes na het rijzen ermee te bestrijken..
voor de vulling heb ik deze keer
Kersen confituur en kersen en chocolade..
Kneed een soepel deeg van de bovenstaande ingrediënten. De deeg hoeft na het kneden niet te rijzen.( deze is wel wat plakkerig
dus je kunt wat extra bloem gebruiken om de deeg uit te rollen..)
Maak van de rol deeg 8 bolletjes
Rol iedere bol met de deegroller uit tot je een mooie ronde plak hebt .. (ongeveer zo groot als een normaal bord)
Leg deze op een bebloemde blank tot alle bolletjes zijn uitgerold…
Neem nu ongeveer 1 el zachte roomboter en besmeer de plak deeg ermee..
Leg de tweede plak bovenop en besmeer ook deze weer mer boter.,
Zo ga je door tot de laatste.,
Op de laatste smeer je geen boter..
Dit is de deksel van de stapel ..
Nu druk je met je handen de stapel deeg voorzichtig uit elkaar..
Daarna kun je het verder uitrollen met de deegroller..
Als je een grote ronde dikke plak hebt , dan snijd daaruit ( net als bij een taart) 12 punten..
Daar plaats je de vulling op en rol je de punt tot een croissant..
Leg de croissantjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Laat wel voldoende ruimte tussen elk..
Dek de croissantjes af met een theedoek en ze 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek..
Verwarm de oven op 200 graden..
Na het rijzen bestrijk je de croissantjes met het boter/ei mengsel..
Je kunt wat amandelschaafsel over heen doen of gewoon laten..
Bak de croissantjes 25/30 minuten..
Als ze iets zijn af gekoeld, met poedersuiker afwerken of met poedersuikerglazuur .. beide heel lekker..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.