Croassantjes gevuld met kersen/ confituur

Preparation time
100 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Croassantjes gevuld met kersen/ confituur

 

550 gr bloem

1tl zout

2volle el  yoghurt 10%

1 eigeel + 1 hele ei

250 ml melk lauw warm

100gr suiker (wie wil kan meer nemen)

20 gr verse gist

Roomboter om de deegplakken in te vetten..

1 losgeklopt ei ..

1 el gesmolten roomboter..

Dit vermengen om de croissantjes na het rijzen ermee te bestrijken..

voor de vulling heb ik deze keer

Kersen confituur en kersen en chocolade..

 

Kneed een soepel deeg van de bovenstaande ingrediënten. De deeg hoeft na het kneden niet te rijzen.( deze is wel wat plakkerig

dus je kunt wat extra bloem gebruiken om de deeg uit te rollen..)

Maak van de rol deeg 8 bolletjes

Rol iedere bol met de deegroller uit tot je een mooie ronde plak hebt .. (ongeveer zo groot als een normaal bord)

Leg deze op een bebloemde blank tot alle bolletjes zijn uitgerold…

Neem nu ongeveer 1 el zachte roomboter en besmeer de plak deeg ermee..

Leg de tweede plak bovenop en besmeer ook deze weer mer boter.,

Zo ga je door tot de laatste.,

Op de laatste smeer je geen boter..

Dit is de deksel van de stapel ..

Nu druk je met je handen de stapel deeg voorzichtig uit elkaar..

Daarna kun je het verder uitrollen met de deegroller..

Als je een grote ronde dikke plak hebt , dan snijd daaruit ( net als bij een taart) 12 punten..

Daar plaats je de vulling op en rol je de punt tot een croissant..

Leg de croissantjes op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..

Laat wel voldoende ruimte tussen elk..

Dek de croissantjes af met een theedoek en ze 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek..

Verwarm de oven op 200 graden..

 

Na het rijzen bestrijk je de croissantjes met het boter/ei mengsel..

Je kunt wat amandelschaafsel over heen doen of gewoon laten..

Bak de croissantjes 25/30 minuten..

Als ze iets zijn af gekoeld, met poedersuiker afwerken of met poedersuikerglazuur  .. beide heel lekker..

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 2.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!