- Preparation time
- 105 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 7 August 2020
m gezeefd.
30 gr gist
5 el roomboter
80gr suiker ( wie wil kan meer nemen)
1 ei
330/50 ml lauwwarme melk
1 msp zout
Extra;
Roomboter
Suikerglazuur
Abrikozen gelei.
Verwarm de melk met de suiker en de boter en laat het afkoelen..
Vermeng de gist met wat melk en suiker, roer 1 el bloem doorheen en laat dit even staan tot de gist is activeert..
Doe alles in de kneed kom en kneed een zachte deeg..
Verdeel de deeg 15 stukken .
Rol van ieder stuk deeg een bolletjes .
Rol nu met de deeg roller een mooie plak deeg uit..ongeveer een 1/4 cm dik..
Besmeer de plak deeg met roomboter..(1 platte el)
Herhaal dit tot je 5 plakken op elkaar hebt gestapeld.
De laatste plak deeg (dus de 6e ) is zonder boter .
Druk nu eerst met je hand dat stapeltje deeg iets plat..
Neem nu de deeg roller en rol een grote plak deeg uit
tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
Snijd er nu 12 punten uit.
Je kunt choco pasta of jam als vulling nemen of helemaal geen vulling .Ik heb alle drie gemaakt..rol ze op in de vorm van een croissant .
Zet ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat wel genoeg ruimte tussen de croassanten ze zullen behoorlijk rijzen..
Laat ze nu 1 uur en 30 minuten rijzen.
Bestrijk ze met een mengsel van los geklopt eigeel en wat melk..
Bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden 15/20 minuten .
Na het bakken met wat abrikozen gelei en/ of poedersuiker glazuur..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.