- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
4 kipstukken of 1 hele kip in stukken
1 kilo lamsvlees met bot in stukken
2 tl zout
1 tl zwarte peper
Beetje sambal
2 tl kurkuma
1 tl gember
1 tl paprikapoeder
½ tl komijn
Half blokje bouillonblokje kip
Paar takjes verse fijngehakte peterselie
1 grote ui
1 tomaat
Olijfolie
500 ml kokend water
Kommetje geweekte kikkererwten
1 courgette
1 grote wortel
Halve flespompoen
Maak de kipdelen of het vlees schoon en bak het in wat olijfolie aan. Voeg de geraspte ui en tomaat toe en bak alles verder aan. Doe de kruiden erbij en schep alles om. Doe dan het water erbij tot de kip onderstaat en laat dit bijna gaar pruttelen. Kip 45 minuten en lamsvlees 1.5 uur.
Schil en snijd ondertussen de courgette, wortel en pompoen in lange stukken. Als je geweekte kikkererwten gebruikt moet je die aan het begin al aan de kip toevoegen. Uit een pot/blik kan er later bij.
Doe eerst de wortel bij de kip en laat die bijna gaar koken. Voeg dan de pompoen, courgette en kikkererwten toe en laat dit allemaal gaar pruttelen.
Schep de couscous op een bord en maak er een kuiltje in. Leg daarin de kip en gier er wat saus overheen. Verdeel de groenten erover en geef de rest van de saus er apart bij.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.