- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 8 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 9 March 2016
Citroenen/sinaasappel gelei…
4 bio citroenen
5 citroenen
5 sinaasappelen
1 kilo geleisuiker speciaal…
1 sinaasappel extra ( het vruchtvlees ervan)
Was en rasp de schil van de bio citroenen
Was ook de rest van het fruit
Pers al het fruit …
Snijd het vruchtvlees van 1 handsinaasappel in kleine stukjes…
Je hebt ongeveer 1,2 liter vruchtensap
Doe dit in een grote pan en roer de suiker erdoorheen
Voeg de geraspte schil en de stukjes sinaasappel aan toe..
Laat het opkoken …
Zet het vuur iets zachter en laat de gelei nog 5 minuten doorkoken ..
Maak de proef of de gelei al geleerd…
Dit doe je zo….
Neem 2 el gelei en doe deze op een bordje …laat het even staan..
Wordt het stevig dan kun je het afvullen in steriele potjes ..
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.8]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.