- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 29 April 2020
6 bio citroenen..
400 gr suiker..
500 ml water..
Spoel de citroenen goed af en snijd ze in de lengde door midden en dan in plakjes..
Doe ze in een ruime pan ..
Vul water overheen zo dat de citroenen helemaal onder staan..
Laat dit 45 minuten staan ..
Giet het water af en herhaal dit.. met vers koud water.,
Laat het weer 45 minuten staan.,
Alle bitterstoffen trekken uit de schil.,
Vul nu weer koud water over de citroenen en breng dit aan de kook met de deksel
op de pan..
Laat het 45 minuten op matig vuur koken ( de schil hoort zacht te zijn )
Neem nu 500 ml water en breng dit met de suiker aan de kook..
Laat het koken tot het siroop is..
Giet de citroenen af ..
Doe deze bij de siroop en laat alles op een zacht vuur koken tot de citroen confituur de gewenste dikte heeft..
Vul het in steriele potjes..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.