- Preparation time
- 135 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 10 March 2018
Ciabatta (eenvoudig met korte rijstijd)
250gr bio speltbloem
50 gr bio tarwe volkorenmeel
3 gr droge gist
1/2 tl zeezout
175 ml lauwwarm water
Los de gist op in het water en voeg het bloemmengsel en zout aan toe…
Kneed de deeg 13 minuten ..
Je krijgt een vochtige plakkerige deeg …
Vet een andere kom met wat olijfolie in en stort de deeg erop..
Doe wat tarwe volkoren meel overheen en laat het brood 2 uur rijzen…
Stort het deeg nou op een bakplaat dat je hebt voorzien met bakpapier en weer wat meel..
Bak het broodje in de voorverwarmde oven op 220 graden…
Hoe langer de deeg rijst des te groter worden de gaatjes in het ciabatta..
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.