- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 55 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 17 January 2018
200 gr bloem
100 gr gemalen cashewnoten ( ongezouten)
4 el homemade ingekookte bosbessen zonder suiker..
80 ml olie
2 eieren
1 pakje bakpoeder
4 volle el cacaopoeder
100 ml heet water
4 el rietsuiker
1 el homemade gesuikerde citroenenrasp
3 el melk( zonodig iets meer)
Vet om de bakvorm in te smeren..
Vulling..
3a 4 el van de homemade ingekookte bosbessen (of andere bessen na eigen smaak)
Verroer de cacao met het hete water en neem 1 el van rietsuiker (van de 4) het moet alles goed opgelost en afgekoeld zijn…
Vermeng het bloem met de gemalen nootjes en het bakpoeder
Klop de eieren met de rest rietsuiker schuimig en voeg de olie ,bosbessen en de citroenrasp aan toe..
Roer nu de cacao onder en daarna het bloem mengsel
Vul de taartvorm en bak de taart 55 minuten in de voorverwarmd oven op 190 graden ( zonder hete lucht)
Laat de taart afkoelen en snijd deze door midden..
Verdeel de bosbessen erop …en zet de andere helft erop.
Ganache
200 ml slagroom
1 reep pure volmelk chocolade 70%
1 +1/2 reep melkchocolade
1 el citroenrasp..
Breng de room langzaam tegen de kook aan…
Neem de pan van het vuur en los de chocolade erin op ..
Voeg dan de citroenenrasp aan toe en verroer alles heel goed
Laat de ganache afkoelen en roer deze nogmaals goed door…
Giet het nu langzaam over de taart …
Zet de taart 2 uurtjes in de koeling …
De bosbessen hebben een iets zure smaak , deze in combinatie met de citroenenrasp en de chocolade is gewoon verrukkelijk ( zoals mijn kleindochter zegt❤️)
Rietsuiker smaakt minder zoet als gewone witte suiker
Dus ook daar door is deze chocoladetaart niet te machtig..
Door de nootjes smaakt deze taart de volgende dag nog veel lekkerder…
Houd je wat over van de ganache, kun je die lekker
Op je boterham eten .. altijd nog beter en zeker lekkerder als Nutella…
of je maakt granat splitter ervan …dit is een Duitse lekkernij
die ik eens dezer dagen zal maken ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.