Chocolade cake

Preparation time
15 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
4 stuks
eieren
2 kopje
Suiker (Overal waar kopje achterstaat = Nederlands theeglas met oortje)
1 kopje
melk
1 kopje
Zonnebloemolie
1 stuks
bakpoeder
1 stuks
Vanillesuiker
4 Eetlepel
cacaopoeder (ongezoet)
2 kopje
meel
1 stuks
Voor de garnering (naar keuze): cocos, amandelschaafsel roosteren, witte chocolade vlokken etc
Chocolade cake

Chocolade cake

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4]
  1. 1.) Oven voorverwarmen en eieren, suiker, melk en olie mixen
  2. 2) Bakpoeder, vanillesuiker en cacao erbij en mixen
  3. 3) Voor dat je de meel erbij doet pak je 1 theeglas uit het beslag en dit leg je opzij (heb je na het bakken nodig)
  4. 4) Meel erbij en mixen
  5. 5.) Bakvorm van ong. 26 - 30 cm bekleden met bakpapier (of invetten met boter en meel) en cake afbakken op ong. 155 graden (je kent je eigen oven het best)
  6. 6) Als de cake gaar is prik je met een sateprikker kleine gaatjes over de hele cake en giet je vervolgens het glas beslag die je apart had gehouden er over heen. zorg ervoor dat de hele cake bedekt is met het beslag
  7. 7) laat de cake vervolgens afkoelen. Wanneer de cake is afgekoeld haal je deze uit de vorm en garneer je de cake naar wens, bijv. kokos, geroosterde amandelschaafsel, witte chocoladevlokken etc.

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!