- Preparation time
- 8 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 25 June 2015
INGREDIËNTEN VOOR EENVOUDIGE GEBONDEN CHAMPIGNONSOEP
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 gram verse champignons
Scheutje olijfolie
½ theelepel kerriepoeder
6 deciliter krachtige bouillon
2 deciliter room culinair
1 eetlepel verse fijngeknipte bieslook
Peper en zout naar smaak
BEREIDING ROMIGE CHAMPIGNONSOEP
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij de champignons in niet al te dunne plakjes
Maak de sjalotjes schoon en snipper de sjalotjes
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
Fruit de sjalotjes in de pan (5 min.) met het kerriepoeder (ja dat ruikt al heel erg lekker)
Maak de knoflook schoon en pers de knoflook uit boven de uien
Voeg nu de champignons erbij en bak de champignons nog een paar minuten mee
Doe nu de bouillon erbij samen met de room culinair
Breng de soep langzaam aan de kook en
Proef de soep en doe er naar smaak peper en zout bij
Schep de soep in de kommen en garneer de soep met een beetje verse fijngeknipte bieslook
Room culinair is perfect voor het maken van soep. De vettere roomsoorten gaan niet schiften bij verhitting, daarom is bijvoorbeeld slagroom handig in soepen. Als je toch een minder vet roomproduct wil gebruiken is room culinair erg handig, daarin zit maar 20% vet en door een speciaal bindmiddel gaat de room toch niet schiften.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.