- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- moeilijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 30 April 2020
400 gr witte meel
100 gr volkorenmeel
350 ml lauwwarm water
1 1/2 tl instant gist
1 tl zout
Verroer de gist met het water..
Doe het meel mengen en die het zout erbij..
Roer het bloem goed door het water ..
Dek het af en laat het in totaal 3 uur rijzen..
Na het eerste 1uur trek je de deeg omhoog en vouw je deze terug .,
Herhaal dit .
Laat de deeg weer rijzen en herhaal het vouwen nog 1 x na een uur.,
Doe nu wat meel op de werkplank en vouw het brood .,
Leg een schoon theedoek in een maandje
Of kom..
Doe wat volkorenmeel op het theedoek en leg het brood met de vouw na boven..
Laat dit 45 minuten rijzen..
Knip bakpapier op maat van de pan..
Stort het brood na de rijs voorzichtig op het papier ( leg het papier eerst op een bord.,
Verwarm de oven op 250 graden kort voor de laatste rijs..
Zet de gietijzeren pan erin .,
Als het brood gerezen is plaats je het brood in de hete pan..( voorzichtig de pan is geel heet)
Bak het brood met de deksel op de pan 30 minuten op 250 graden .
Daarna zonder deksel op 220 graden 20 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.