Brosse notenkoeken

Preparation time
15 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Brosse notenkoeken

100 gram fijn gemalen hazelnoten

100 gram grof gehakte walnoten

2 el sesam

180 gr zachte roomboter

2 el rozenwater

4 el poedersuiker

120 gr Gezeefd bloem (kan wat meer of minder zijn)

1/2tl bakpoeder

Voor de glazuur

250 gr chocolade puur

1 el cocosvet

Doe de zachte roomboter in een kom

Kneed met je hand of mixer de poedersuiker doorheen

Als dit goed is verwerkt tot een smeuïge

massa kun je alles tot op het bloem onder werken.

Vermeng het bakpoeder met de bloem

Werk nu beetje voor beetje het bloem onder ..

De deeg moet stevig zijn en niet plakken aan je vingers..

Vorm nu gelijk grote koeken en zet deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier

Bak de koeken in de voorverwarmde oven op 180/200 graden

Ongeveer 20 minuten

Laat de koeken afkoelen

Smelt de chocolade au bain marie

Haal de koeken door de chocolade en laat deze een poosje drogen

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!