- Preparation time
- 110 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 25 May 2019
Ook de binnenkant is luchtig en zacht…en de smaak is heerlijk..
Recept
500 gram tarwemeel
50 gram volkoren roggemeel
1/2 klontje verse gist
1 tl honing
1tl mout (hoeft niet perse )
Zeezout na smaak
400 ml warm water
Verroer de gist en de honing met het lauwwarme water…en laat dit een paar minuten rusten..
Voeg de rest aantoe en kneed de deeg 7 minuten met de machine…
De deeg is niet plakkerig en heeft een goede consistents….
Laat de deeg in de kom doe een doek erover en laat dit 20 minuten rijzen….
Laat de machine de deeg 3 keer door kneden …dus heel even…
Doek erover en 1 uur laten rijzen….
Vormen en op de bakplaat die je hebt voorzien met bakpapier leggen…
Afdekken met plastiek folie en een doek…
Overnacht laten staan ..in de koelkast of als je hebt in de koude bijkeuken…
Dat laatste kan prima in deze tijd…
Morgens de bakplaat met de broodjes in de keuken bij kamertemperatuur 15 minuten laten staan met wat roggemeel voorzien en wat water overheen spuiten..
In de voorverwarmde oven op 220 graden 20 /25 minuten bakken…
Ps…..wil je broodjes niet overnacht laten staan,dan kun je ze na de tweede rijs bakken…



No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.