- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 23 June 2016
Broodjes
700 gram meel
100 gram smida (fijn griesmeel)
1 klontje gist
2 el ghee(of roomboter)
1 tl zout
1 tl honing
1/2 theeglas melk( met oor)
600 ml water +-
Om de broodjes voor het bakken in te smeren neem je 1 opgeklopt ei met wat melk..
Zaadjes na eigen keuze…
Vermeng alle bovenstaande ingrediënten en kneed met de machine een zacht deeg
De deeg blijft plakkerig…
Om de broodjes te vormen wat extra meel gebruiken..( smida gemengd met meel)
Leg de deeg op de werkplank en kneed deze nog een goed door ..
Gebruik daarvoor het extra meel…
Vorm 13 broodjes en leg deze op de bakplaat waar uitgelegd is met bakpapier..
Laat de broodjes 50 minuten rijzen onder folie…
Verwarm de oven op 250 graden ( zonder hete lucht)
Bestrijk nu de bolletjes met eimengsel..
Bak de broodjes 25/30 minuten…
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.