- Preparation time
- 180 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 29 July 2015
Brioche…
350 gram bloem
325 gram zachte roomboter
100 gram fijne suiker ( kan altijd meer of minder)
10 gram verse gist
100 ml lauwwarme melk
6 eieren ( m)
1 1/2 tl grof zeezout
Extra boter voor de vorm(en ) en de folie in te vetten..
1 ei en wat melk ..voor het afwerken van de brioche
Neem van de melk 3 etl af en roer de gist doorheen.
Mix de bloem met de eieren en het zout in de kneedmachine..
Zet de stand van de machine iets hoger en klop het mengsel 5 minuten tot een smeuïge
beslag.
Meng intussen de suiker met de boter…
Doe de melk bij het bloemmengsel en daarna het botermengsel…
Laat het geheel 7 minuten kneden ..
Het beslag blijft dik vloeibaar maar heeft een mooie zachte structuur…
Laat de deeg onder een plastiek folie die hebt ingevet met wat roomboter 1 1/2 uur rijzen…..
Daarna neem je de deeg trek je die iets omhoog en leg je die weer terug..
Herhaal dit 2 keer….zodat de lucht eruit gaat..
Dek de deeg weer af met de folie en plaats deze in de koelkast voor 4 uur..
De deeg is nu stevig door het hoge percentage roomboter..
Vet je vorm(en) goed in …
Vorm je brioche en bestrijk ze met opgeklopt ei….
Laat de brioche opnieuw 1 uur rijzen….(afgedekt)
Verwarm intussen de oven op 200 graden..geen hete lucht …alleen onder en boven warmte..
Je brioche rijzen aanzienlijk…
Bestrijk ze nogmaals met de rest van het eigeel mengsel..
Bak de brioche 45 minuten als het wat grotere is zoals op de foto…
De kleine bak je 30 minuten…
Maak altijd de stokjes proef…
Bestrijk ze na het bakken met een mengsel van 1 lepel poedersuiker en 2 lepel water…
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.