- Preparation time
- 17 mins
- Cooking time
- 17 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 September 2015
Dit recept heb ik gebruikt:
Soezenbeslag:
100 ml water
100 ml melk
100 gr boter
100 gr bloem
Snuf zout
4 eieren (ik heb er zelf 5 gebruikt)
Vulling:
1 liter slagroom (•let op ik had ook slagroom tekort en je moet ook slagroom voor het glazuur hebben•)
8 el suiker
Glazuur:
!!PER BOL!! : 1 el room
1 el poedersuiker
1 flink stuk pure chocolade
(3 cm bij 2 cm)
Oven voor verwarmen op 200 Graden (hetelucht)
Bereiding Soezen:
*Breng in een pan het water, de melk, de boter en het zout aan de kook
*Roer dan de bloem erdoor
*Blijf 5 minuten goed roeren om het deeg te garen!
*Haal de pan van het vuur en giet het over in een schaal
*Roer dan de eieren er 1 voor 1 goed doorroeren!
*Doe dan het beslag in een spuitzak en gebruik n “glad” spuitmondje om hoopjes te spuiten op de bakplaat. (Op bakpapier)
Ik had 9 soezen
*Bak ze dan gaar in zo’n 20 á 25 minuten gaar
Bereiding Vulling:
*Klop de slagroom met de suiker stijf en doe deze in ‘n spuitzak
*Maak in de afgekoelde soezen een gaatje aan de onderkant en vul daarin de soezen met slagroom
Bereiding Glazuur:
*Warm de room met de suiker en brokkel de chocolade erin. Als het een mooi glad mengsel is geworden de soezen er snel indopen of met een lepeltje het glazuur over de soezen gieten…..en dan in de koelkast!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.