- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 29 July 2016
Borek met spinazie en fetakaas…
Voor een kleinere ovenschaal…
8 vellen filodeeg
4 handen vol spinazie
Groot stuk feta kaas
1 grote ui
2 eieren
1/2 kopje melk
Zout en peper uit de molen ( zout niet te veel in feta zit veel zout)
Chili vlokken…
5 el olie
Extra ei voor de afwerking van de borek…
Habat zaadjes…( Nigella zaad)
Verwarm de oven op 250 graden
Vet de ovenschaal in met een klein beetje olie..
Was en snijd de spinazie..
Hak de ui fijn en fruit deze met de chili vlokken aan in weinig olie…
Vermeng de spinazie met de wat afgekoelde ui…
Roer daar de melk en eieren doorheen,maar houd een klein beetje melk eimengsel achter …
Neem nu 1 vel filodeeg en sprenkel daar wat eimengsel overheen,
Leg een 2 de vel erop en sprenkel ook daar van het ei/melk mengsel erop en leg in een rij de spinazie en wat feta kaas…
Rol het nu niet al te strak op en leg de rol in de ovenschaal…
Ga zo door tot alles op is….
Klop het ei los en strijk het met een kwast op de Borek…
Bak het 30 minuten …de eerste 5 minuten op 250 graden..
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.