- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 35 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 16 April 2020
De hoeveelheid van de ingrediënten
kun je zelf nog aanpassen..(meer of minder)
12 vellen filodeeg
Vulling;
3 handenvol spinazie
1 el olie
1 ui gesnipperd
1 blok witte kaas uit blik
2 kleine gekookte aardappelen
4 grote el Griekse yoghurt 10%
2 eieren
Zwarte peper
Klein beetje zout
Sesamzaadje en nigellazaad
Ovenschaal/bakplaat
Fruit de gesnipperde ui in de olie en doe de gehakte spinazie beetje bij beetje erbij..
Laat dit heel even bakken tot de spinazie geslonken is ..laat de spinazie uitleken in een zeef en voeg dan de kleingesneden aardappeltjes erbij..(de aardappel had ik eerst gekookt in de schil..maar je kunt de aardappelen ook gewoon klein snijden en koken..)
Laat dit afkoelen en doe de verkruimelde
Feta onder mengen .
Leg 3 vellen filodeeg op elkaar..
Neem 3 el van het spinazie mengsel en verdeel dit iets onder de rand van de filodeeg en rol deze dan niet te strak op..
In totaal heb je 4 rollen ..
leg de stroken op een bakplaat of in een niet al te hoge schaal en draai ze rond..
strooi wat zaadjes overheen ..
De bakplaat voorzien van pakpapier, in de ovenschaal heb je dat niet nodig (glazen schaal)
Klop de eieren en voeg wat peper en zout aantoe..roer de yoghurt doorheen ..
Strijk nu voorzichtig het mengsel op de Börek en neem ook de randen mee
Bak de Börek 30 a 35 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.