- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 75 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 16 January 2016
Boerenbrood zonder zuurdesem
900 gr bio volkorenmeel
250 gram bio speltvolkoren
100 gram tarwemeel
1 klontje gist
3 tl zout
1 tl honing
2 el gemalen zaden en kruiden
2 el ghee
2 tl mout
850 ml koud water
Laat van het tarwemeel 50 gram achter..
Weeg het meel af …voeg de mout ,zout en de gemalen specerijen aan toe en vermeng alles heel goed met elkaar..
Verroer de gist en de honing en de ghee met elkaar in het water…
Voeg het meelmengsel aan toe en spartel alles goed door elkaar..
Kneed de deeg met de machine 15 minuten…
Stort de deeg op een werkplank en ( de deeg is best wat plakkerig)
En werk wat tarwemeel doorheen…zodat de deeg wat minder plakkerig is…
Laat de deeg 1 uur en 15 minuten rijzen op een warme plaats…
Vouw de deeg zodat de lucht eruit is en vol de deeg op…
Zet deze op een bakplaat en laat het brood 15 minuten rijzen…
Verwarm intussen de oven op 250 graden
Kerf het brood in en spuit ruim water overheen
Spuit eveneens water in de hete oven …
Bak het brood de eerste 15 minuten op 250 graden en daarna op 200 graden ,
1uur het brood afbakken…
Voor het zaden/ specerijen mengsel heb ik het volgende genomen…
2 el lijnzaad
1 el zonnebloempitten
1 tl pompoenpitten
2 tl kummel
1 tl korianderzaden
1 tl venkelzaden
1 tl nigellezaad
1 el sesam
Alles even in de koekenpan roosteren en dan fijn malen in de koffiemolen of magic bullet ..
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.