- Preparation time
- 150 mins
- Cooking time
- 55 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 5 January 2020
600 gr Speltbloem..
400 gr Roggemeel..
3 tl zout..
2 pakjes gist ..
600 ml lauwwarm water..
75 gr zuurdesem ..
2 el Olijfolie ..
Verroer alle bovenstaande ingrediënten..
Kneed met de machine 25 minuten een zachte deeg…
De deeg blijft wat plakkerig ..
Geen meel meer toevoegen anders wordt het brood te droog..
Vet de bakblik goed in ..
Je kunt 2 kleine nemen of 1 grote..
Maar bij 1 grote blik is de baktijd langer.,
Doe ruim roggemeel op de werkplank .,
Maak je handen vochtig met koud water..
Maak 2 bollen van het deeg en rol ze door het roggemeel..
Leg de deeg nu in de blikken en dek ze af met een vochtig theedoek..
Laat de deeg 2,5 uur rijzen..
Verwarm de oven op 275 graden..
Kerf de broden in met een scherp mesje ..
Bak ze 40 minuten ..
Haal de broden voorzichtig uit het blik en bak ze nog 10 minuten verder op de bakrooster..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.