Boeren roggen tarwebrood

Preparation time
150 mins
Cooking time
55 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Boeren roggen tarwebrood

600 gr Speltbloem..

400 gr Roggemeel..

3  tl zout..

2 pakjes gist ..

600 ml lauwwarm water..

75 gr zuurdesem ..

2  el Olijfolie ..

 

 

Verroer alle bovenstaande ingrediënten..

Kneed met de machine 25 minuten een zachte deeg…

De deeg blijft wat plakkerig ..

Geen meel meer toevoegen anders wordt het brood te droog..

Vet de bakblik goed in ..

Je kunt 2 kleine nemen of 1 grote..

Maar bij 1 grote blik is de baktijd langer.,

Doe ruim roggemeel op de werkplank .,

Maak je handen vochtig met koud water..

Maak 2 bollen van het deeg en rol ze door het roggemeel..

Leg de deeg nu in de blikken en dek ze af met een vochtig theedoek..

Laat de deeg 2,5 uur rijzen..

Verwarm de oven op 275 graden..

Kerf de broden in met een scherp mesje ..

Bak ze 40 minuten ..

Haal de broden voorzichtig uit het blik en bak ze nog 10 minuten verder op de bakrooster..

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!