- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 20 August 2016
Recept Blondies met kaneel
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 190 gram bloem
- 115 gram boter
- 100 gram witte chocolade
- 60 gram pecannoten
- 1 ei
- 1 gram kaneel
- 2 gram zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
Wat heb je verder nodig:
- een vorm van 20 x 20 cm
- een steelpannetje
- een spatel
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Smelt de boter in het steelpannetje op een laag vuur. Zodra de boter gesmolten is, haal je dit van het vuur af en laat je het een paar minuten afkoelen.
- In een kom voeg je bloem, zout, kaneel en bakpoeder bij elkaar.
- Hak de pecannoten en de witte chocolade grof.
- Voeg de suiker bij de gesmolten boter en roer goed door.
- Voeg het ei bij de boter (dit mag echt niet meer heet zijn, anders gaat je ei stollen) en roer dit ook goed door tot het ei is opgenomen.
- Doe de bloemmix bij de boter en vouw de bloem rustig met een spatel door de boter. Zodra er geen bloem meer te zien is stop je.
- Gooi nu de pecannoten en chocolade in de pan en roer er voorzichtig doorheen totdat het goed verdeeld is.
- Leg een bakpapiertje in de vorm of vet de vorm in.
- Doe het mengsel in de vorm en verdeel goed over de bodem.
- Bak ca. 20 minuten in de oven.
En? Is de blondie goed gelukt? Geniet er maar lekker van!
Voor meer lekkere en makkelijke recepten kijk je op deluiebakker.wordpress.com.
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.