- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 11 January 2017
Bloemkool met een witte sausje..
1 bloemkool
Zout,
Peper uit de molen
3 el bloem of Maïzena
Stuk roomboter
1/2 ui fijn gehakt
Water….
Sap van 1/2 cotroen
500 ml melk
Voor de afwerking…
2 / 3 el broodkruim
1 stuk roomboter…
Verwijder het blad van de bloemkool en leg kool even in water met wat zout…
Spoel de bloemkool af onder de kraan..
Breng ruim water aan de kook..
Doe wat zout en de sap van een 1/2 citroen erbij…( dit voorkomt dat de bloemkool gaat verkleuren tijdens het koken)
Kook de bloemkool bijtgaar….
Haal de bloemkool uit het water..
Bewaar het vocht…
Verhit in een hoog pannetje de roomboter…
Fruit de ui de fijn gehakte ui aan..
Maak van de melk en het bloem een papje en kook dit tot het dik wordt…
Blijf goed roeren en zet het vuur wat zachter…
Doe wat vocht van de bloemkool erbij tot de gewenst dikte van de saus…
Breng de saus op smaak met zout , peper en bieslook…
Smelt een stukje roomboter in een pannetje en bak 2 el homemade grof paneermeel
tot het bruin is ..
Zet de bloemkool voorzichtig in een schaal en doe de saus overheen en het broodkruim..
Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.