- Preparation time
- 85 mins
- Cooking time
- 6 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 28 August 2020
300 ml lauwwarme melk
550 gr bloem
1 volle tl instant gist.
1 el melkpoeder
60 ge zachte roomboter
80 Gr suiker ( je kunt meer of minder nemen)
1 ei
1 msp zout
Voor de vulling..
Homemade abrikozen jam
Extra ..
poedersuiker
Verroer de gist in wat lauwwarme melk en roer 1 el suiker en 2 el bloem doorheen..
Laat het papje 5 minuten staan..
Voeg daarna de rest aan toe en kneed 15 minuten met de machine een zachte deeg..
De deeg blijft iets plakkerig..
Laat de deeg onder een theedoek 1 uur rijzen..
Doe wat bloem op de werkplek..en stort de gerezen deeg daar op..
Druk nu de deeg met je handen zachtjes iets plat tot de gewenste dikte.
Maar druk de deeg niet te plat
Berlijnse bollen horen groot en hoog te zijn..
Steek nu met een ronde wat grote voorwerp bolletjes uit..
Neem een theedoek en strooi daar wat bloem eroverheen..
Zet de Berlijnse bollen daar op en laat ze onder een theedoek weer 30 minuten rijzen..
Verwarm intussen het olie..
Zet het vuur daarna wat lager..
Frituur de bolletjes 3 minuten zonder te draaien met de deksel op de pan..
Daarna draai je ze om en laat je ze nog 2 minuten frituren zonder deksel..
Na het afkoelen vul je de Berlijnse bollen met de jam ..
Met poedersuiker bestrooien..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.