- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 55 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 20 March 2016
400 gram bio volkorenmeel
150 gram bio roggemeel
300 gram bio tarwemeel 550
150 gram bio speltmeel
1 klontje gist
2 1/2 tl zout
1 tl honing
2 el ghee of olijfolie
2 el broodkruiden
1 el kruiskummel
1 el nigellezaad
700 ml lauw water
Meng de verschillende soorten meel goed door elkaar..
Voeg daar zout broodkruiden ,de kruiskummel en het nigellezaad doorheen..
Los de gist op in het water met de honing en de ghee of olijfolie..
Spartel het meel doorheen en kneed de deeg 10 minuten met de kneedmachine..
Laat de deeg 1 uur rijzen….
De deeg blijft plakkerig en vochtig….
Druk voorzichtig de lucht uit het deeg en vul deze in een langwerpige broodbakvorm ..
Laat het brood nog eens 30 minuten rijzen…
Verwarm de oven op 250 graden
Strooi met een zeef wat bloem over het brood ..
Bak het brood de eerste 15 minuten op 250 graden ..
Zet de oven op 200 graden en bak het nog 50 minuten tot het een mooie bruine krokante korst heeft….
Laat het brood helemaal afkoelen…
Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 3.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.