- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 25 December 2016
Basbousa
6 eieren
150 gr suiker
1 theeglas olie (met oor….200 ml)
2 theeglazen yoghurt
1 el citroenenrasp ( homemade)
1 el vanillesuiker ( homemade)
1 1/2 pakje bakpoeder…
250 gram fijne griesmeel
200 gram bloem
Voor de siroop…
1 theeglas suiker
Sap van 2 sinaasappelen…
2 thee glazen water
1 el oranjebloesem water..
Kook de siroop 25 minuten tot die licht is ingedikt …
Boter voor het invetten van de ovenschaal..
Kokos voor de afwerking
Meng de bovenstaande ingrediënten goed elkaar…
Klop met de keukenmachine een luchtig beslag…
Vul het mengsel in de ingevette ovenschaal…
Bak de Basbousa 40 minuten op 180 graden zonder hete lucht…
Maak de stokjes proef of de cake gaar is…
Neem de cake uit de oven en verdeel meteen de helft van de siroop
over de cake….
Als de siroop goed is opgenomen verdeel je de rest erover…
Laat de cake afkoelen en strooi kokos overheen…
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.