- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 June 2015
- 140 gram
- boter op kamertempratuur + extra om de taartvorm in te vetten
- 150 gram
- pure chocolade
- 100 mililiter
- melk
- 140 gram
- witte basterdsuiker
- 3 stuks
- Biologische eieren
- 4 Eetlepel
- zure room (neem een beker van 250 ml, je hebt meer nodig later in het recept)
- 200 gram
- bloem
- 1 Eetlepel
- bakpoeder
- 1 handje vol
- LET OP: nu recept glazuur
- 40 gram
- pure chocolade 78%
- 100 gram
- pure chocolade smelt chocolade puur
De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen).
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een ronde bakvorm, met een doorsnede van 20 cm, in met boter.
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met melk in een hittebestendige kom en hang deze boven een steelpannetje met heet water en laat de chocolade al roerend smelten, zodra de chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan en zet even apart.
- Klop in een grote kom de boter en basterdsuiker tot een luchtige massa.
- Zodra de boter en suiker luchtig zijn, voeg je de eidooiers en vier eetlepels zure room toe en klop je het rustig door, voeg daarna de gesmolten chocolade toe.
- Zeef als laatste het bakpoeder en de bloem erdoor en spatel dit rustig door elkaar heen.
- Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf totdat er stevige pieken ontstaan, zodra het stijf is spatel je dit voorzichtig door het beslag heen.
- Verdeel het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad, bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Kijk tussendoor een keer en prik met een mes in de taart om te kijken of het mes er schoon uitkomt. Zo niet, dan laat je de taart nog even bakken,
- Als het mes er schoon uit komt dan haal je hem uit de oven en laat je de taart tien minuten in de bakvorm afkoelen.
- Zodra de taart is afgekoeld, verwijder je de bakvorm en zet je de taart op een rooster om hem verder af te koelen.
- Nu door naar het supersimpele chocolade glazuur! Verwarm in een pannetje de chocolade, vier eetlepels zure room, stroop, boter en vier eetlepels water en roer dit door totdat alles is gesmolten.
- Zodra alles is gesmolten haal je dan pan van het vuur en voeg je de poedersuiker toe, roer het goed door totdat de saus helemaal glad is en indikt. Nu kun je de taart gaan opmaken.
- Klop de slagroom stijf en snijd de bananen in dunne plakjes.
- Snijd de taart horizontaal drie keer doormidden, zodat je vier lagen krijgt.
- Bedek de onderste laag helemaal met chocoladeglazuur (houd iets minder dan de helft over voor de dekking van de taart), daarbovenop de plakjes banaan en maak het af met een dun laagje slagroom, stapel de volgende taartlaag erop en herhaal dit voor alle lagen.
- Zodra alle lagen opgestapeld zijn, bedek je de hele taart met het overige glazuur, zet de taart even in de koelkast zodat hij kan opstijven en voilà, hij is klaar.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.