- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 20 July 2015
recept….
500 gr meel
250 ml lauw water
10 gr gist
Zout na smaak
2 el olijfolie of zonnebloemolie
2 liter water en wat zout
Extra ….
Zaden na eigen smaak..
Vermeng het zout met het meel.
Roer de gist door het water en laat dit 5 minuten rusten
Doe nu de olie erbij en spartel het meel doorheen..
Kneed de deeg 10 minuten met de machine
Doe wat bloem op je werkplank en kneed de deeg nog iets door met je handen…
Gebruik daarvoor een klein beetje extra meel…
De deeg is wat vochtig een heel zacht..
Verdeel de deeg in 6a7 stukken en maak daar bolletjes ervan…
Leg bakpapier op je bakplaat en druk de bolletjes zachtjes plat en maak een gaatje in het midden…
Dek het af met folie en laat deze 30 minuten rijzen..
Kook intussen 2 liter water en voeg daar wat zout aan toe..
Verwarm de oven op 220 graad
Zet nu het vuur wat zacht zodat het water niet blijft door koken..
Leg je bagels nu met de gerezen bovenkant in het water…
Laat de bagels 1 minuut op beide kanten pocheren…
Haal ze met een schuimspaan eruit en zet de bagels op een bakplaat die je hebt voorzien met bakpapier..
Bestrijk ze met koffiemelk en strooi wat zaden overheen…
Bak de bagels 20 minuten….
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.