- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 1 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 23 April 2019
3 aubergines
2 teentjes knoflook..
Sap van 1 citroen..
Zeezout..
3 el tahini..
Was en gril de aubergines,
Ze horen heel zacht te zijn..
Laat ze even afkoelen en verwijder het vel..
Doe het vruchtvlees in de blender.,
Pers de knoflook en doe deze erbij zo ook het zout de tahini,chili, citroenensap wat olijfolie en pureer alles geel fijn..
Richt de baba ganoush aan op een diepe bord en maak een kuiltje in het midden.
Vul het kuiltje op met een goed olijfolie..
Op d rand doe je fijngehakte peterselie, chilipoeder en komijn..
Ps .. tahin kun je zelf maken ook in een kleine hoeveelheid..
Neem witte sesam en wat water daarna arganolie ( heb je die niet neem dan een sesam olie of olijfolie of een neutraal olie )
Sap van 1/2 citroen en zeezout
Doe de sesam fijn pureren en doe dan 1 a2 el water erbij..
Breng het verder op smaak met de citroensap,zout en wat olie..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.