- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 65 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
350 gram bloem
½ tl bakpoeder
Snufje zout
200 gram koude blokjes boter
1 ei
1 el water
200 gram suiker
5 gesneden en geschilde stukjes appel
1 tl citroensap
1 tl kaneel
1 eidooier om te bestrijken
Beetje honing
Wat amandelschaafsel
Meng bloem. 150 gram suiker, het ei, de boter en water tot een stevig deeg. Wikkel het in plastic folie en laat het afkoelen in de koelkast. Snijd ondertussen de appels in stukjes en meng deze met de overgebleven suiker, citroensap en kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel door de helft. Rol het deeg uit en druk de helft in de bodem van de ingevette springvorm van 26 cm tot een egale bodem ontstaat. Verdeel daarna het appelmengsel in de springvorm .Verdeel de andere helft van het deeg in 2e en bedek met een deel de rand van de vorm. Maak van het overgebleven deeg staafjes. Verdeel de staafjes over de appelmengsel in een ruitjesvorm. Bestrijk met eidooier en bestrooi een beetje met amandelschaafsel naar keuze.
Bak de taart in een voorverwarmde over van 175 graden 1 uur en een kwartier gaar. Bestrijk daarna met verwarmde woning en strooi er naar smaak amandelschaafsel overheen.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.