- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 9 October 2016
Appelcake met rozijnen en amandelschijfjes…
400gram fijne bloem
2 pakjes bakpoeder
150 gram basterdsuiker ( wie wil kan meer nemen)
4 grote eieren of 5 kleinere
100 ml melk
200 gram zachte roomboter of ghee
1 el vanillesuiker
1 /2 theeglas grote rozijnen geweekt ( theeglas met oor)
5 elstar appels geschild en in 1/4 gesneden
Amandelschijfjes….
Beetje roomboter…
Appelgelei…
Poedersuiker..
Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker 8 minuten op hoge toeren met de keukenmachine ….
Het mengsel moet echt crèmig zijn….zoals bij een botercreme ..
Verroer de eieren met de melk ….
Voeg het beetje bij beetje aan het botermengsel aan toe..
En laat het nog 3 minuten verder kloppen…
Meng de bakpoeder onder het bloem …
Roer dit door het beslag….
Op laatst de rozijnen doorheen werken…
Vet een bakvorm of ovenschaal in met roomboter…
Verdeel een handjevol amandelschijfjes op de bodem van de schaal…
Doe het beslag gelijkmatig in de schaal en zet de appelparten op de deeg..
Doe op iedere appel een klein beetje roomboter…
Verdeel de amandelschijfjes overheen…
Bak de cake in de onderste rij van de oven op 200 graden ..50 minuten…
Maak de proef met een saté prikker….
Strijk met een kwast wat appelgelei over de warme cake…
Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.