- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 2 October 2016
Appeltaart met nootjes…
550 gr speltbloem
180 gr roomboter
4 el suiker
250 ml melk lauwwarm
1/2 klontje gist
1 ei
Los de de suiker op in de warme melk en smelt daarna de boter erin..
Laat dit afkoelen..
Roer de gist erdoorheen..
Voeg het ei aan toe en roer het goed door elkaar..
Op laatst het bloem doorheen werken..
Kneed nu een zachte deeg met de machine 7 minuten lang..
Is het nodig om nog wat bloem aan toe te voegen ..kun je dat doen
maar bedenk de deeg mag niet droog worden…
Laat de deeg op een warme plaats 1 uur rijzen…
Voor de vulling…
4 elstar appels in kleine blokjes gesneden…
Een handje vol grote rozijnen…goed afgespoeld ..
1 tl kaneel
Kadermom de zaadjes van 3 capsules…
2 volle el suiker
1 reep marsepein met chocolade topping..fijn gehakt..
10 el homemade appelmoes of bio…
Vermeng dit alles met elkaar en zet het aan de kant…
2 el roomboter of ghee
2 el suiker
Sap van een 1/2 citroen
Handjevol walnoten
Handjevol pecannoten ..
Verhit de boter en doe daar de suiker erbij…
Roer het om tot de suiker is gesmolten…
Doe de citroenensap en de noten erbij ..
Blijf roeren tot de suiker iets karamelisiert..
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen…
Neem een 1/4 van de deeg en rol deze uit tot een grote lap deeg.voor een vorm van 17 cm
De deeg moet de boden met een hoge rand worden….
Bekleed de ingevette vorm ermee…en prik gaatjes op in de deeg bodem…
Vul het appelmengsel erin en druk het iets aan….
Verdeel de noten over de appeltjes en laat de appeltaart 15 rijzen…
Verwarmde oven op 200 graden….
Bestrijk de rand van de appeltaart met los geklopt eigeel…
Zet de taart in de onderste rij van de oven …
Bak de taart op 175 graden 45 minuten…
Voor de afwerking heb ik wat karamel overheen gedaan en wat poedersuiker..
Met de rest van de deeg heb ik koffiebroodjes gemaakt….
De vulling is….
Chocolade pasta
Gemalen hazelnoten
3 el appelmoes
Afgewerkt met glazuur van poedersuiker en water…
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.