- Preparation time
- 35 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 4 February 2019
Zanddeeg..
400 gr bloem gezeefd..
100 gr basterdsuiker..( of 50 gr en 4 el homemade sinaasappelsuiker..dat heb ik genomen )..
200 gr roomboter..
1ei
Msp zout..
Kneed van deze ingrediënten een mooie gladde deeg…
Pak de deeg in folie en laat deze
30 minuten in de koelkast rusten..
Deze deeg is zowel voor de koekjes als voor de bodem van het appelgebak..
Kwarkvulling …
Neem ..
300 gr volle kwark..
1 ei
3 el sinaasappelsuiker ( homemade of gewone basterdsuiker en/ of een gedeelde vanillesuiker)
Klop dit op tot een gladde massa..
Snijd 3 appels in kleine stukjes..
Neem een gedeelde van de deeg voor de koekjes en van de rest voor de bodem van het gebak..
Ik had een kleine bakvorm voor het appelgebak 20/20cm..
Het blik hoeft niet te worden ingevet..
De deeg bodem kun je voorzichtig met je handen in de vorm drukken ..
Daarna doe je de kwark vulling op de deeg en daarna de appeltjes…
Bak het appelgebak in de voorverwarmde oven op 180 graden..40 minuten..
De tijd verschild nog wel eens kwa oven ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.