- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 28 April 2018
5 aardappelen middelgroot
1/4 paprika rood
1/4 paprika geel
1/4 paprika oranje en of groen
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
1 flink stuk verse gember
3 el olijfolie
1/2 bosje bosui
1/2 bosje peterselie of koriander
1 el komijn
1 el venkelzaad heel
1 el nigellezaad
Zout na smaak
1 el Paprikapoeder
1 tl chili vlokken
Sap van een 1/2 citroen
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes..
Kook ze gaar in gezouten water.
Snijd alle groenten in kleine blokjes…
Fruit eerst de ui met de knoflook en de gember aan..
Doe dan de rest van de groentes erbij en de daarna de specerijen.
Laat dit op een matig vuur garen..
Doe op laatst de gekookte aardappelen doorheen mengen en breng het verder op snaak ket de sap van een 1/2 citroen..
Laat de vulling afkoelen..
Maak nu de deeg.,
480 gr speltbloem
Zout
Water in kleine hoeveel heden toevoegen tot de deeg soepel en zacht is..
Laat de deeg in de machine 7 minuten kneden en daarna 40 minuten rusten..
Deel de deeg in vieren..
Maak ronde bolletjes…
Rol deze uit tot 25 cm doorsnee een zet 3 grote el van de vulling in het midden van de plak deeg..
Vouw de deeg rondom op tot een bol en druk die zachtjes met de hand plat , daarna rol je de gevulde deeg verder uit..
Verhit een koekenpan en bak de
Aloo Paratha eerst aan de ene kant zonder olie.. bestrijk de bovenkant met olie en draai deze dan om en bak dit gevulde pan bood licht bruin .. in totaal bakt ieder kant 2x..
Uit de hoeveelheid bloem had ik 4 van deze heerlijk gevulde pan broden die ook koud lekker smaken..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.